Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Ήρθε πάλι η Aποκριά με γλέντι και χαρά!!!


Χορός, τραγούδι, γέλια και φυσικά πολλές κατασκευές γεμίζουν το νηπιαγωγείο μας αυτές τις μέρες καθώς διανύουμε την περίοδο της τρελής αποκριάς, μιας γιορτής ιδιαίτερα αγαπητής στα παιδιά.
'Ολα βέβαια ξεκίνησαν με το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή :
 " Ο Αρλεκίνος "
Ήταν η αφορμή για να μιλήσουμε για τις αποκριάτικες στολές. Είπαμε τι θα ντυνόμασταν ο καθένας την Τσικνοπέμπτη που θα γινόταν το μεγάλο πάρτι στο νηπιαγωγείο μας.
Γι'αυτό ξεκινήσαμε να στολίζουμε τις τάξεις μας με τους ήρωες του Αρλεκίνου, 

      
                                                              με κλόουν

με μάσκες αφρικανικέςΦτιάξαμε και " τον αχόρταγο κλόουν " που του άρεσε να τρώει πολύχρωμα μπαλάκια, παίξαμε και διασκεδάσαμε μαζί του.


Και όταν έφτασε η Τσικνοπέμπτη ακολούθησε τρελό γλέντι.


Χορός, τραγούδι, παιχνίδια αλλά και νόστιμα σουβλάκια!!!


Περάσαμε υπέροχα!!!

Τις επόμενες μέρες μασκαρευτήκαμε αγαπημένοι ήρωες Μίκυ και Μίνι Μάους 


και γελωτοποιοί


Παίξαμε με χαρταετούς σε πίνακα διπλής εισόδου Φτιάξαμε και τους χαρταετούς μας με διάφορα σχήματα και τεχνικές. Διπλώσαμε την Α3, την χρωματίσαμε και έγιναν  χαρταετοί σε σχήμα ρόμβου που ήταν και καπέλα
αλλά και πολύγωνα προσωπάκια.


 
Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Την τελευταία Παρασκευή επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας ο συγγραφέας και μουσικός Δημήτρης Μπασλάμ, που μας αφηγήθηκε το έργο του Αγησίλαγος.
  

Του ετοιμάσαμε μια έκπληξη.Μεταμφιεστήκαμε σε τι άλλο; Αγησίλαγοι και το αγαπημένο τους φαγητό... καρόταΟ συγγραφέας μας υπέγραψε τα βιβλία μας και τον ευχαριστήσαμε με ζωγραφιές.Αποτυπώσαμε τις εντυπώσεις μας με τη ζωγραφική.Και μετά από όλα αυτά " Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας " του Σπύρου Βασιλείου ζωντάνεψε στην τάξη μας με τα σαρακοστιανά που έφεραν τα παιδιά.


Ζυμώσαμε την Κυρά Σαρακοστή και την ζωγραφίσαμε.Καλή Σαρακοστή σε όλους!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου