Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Η Καρέτα καρέτα στέλνει το δικό της μήνυμα για την παγκόσμια ημέρα του περιβάλλοντος.

Ο Καλοκαιρινούλης μας επισκέφθηκε στην φυσική μας τάξη (επιτέλους) και μας έφερε ένα κουτί με υπέροχα δώρα. Δώρα που έχουν σχέση με την αγαπημένη μας εποχή και βέβαια με τη θάλασσα. Εκεί ανάμεσα υπήρχε και η Καρέτα καρέτα που τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των παιδιών.
Η Καρέτα καρέτα μας πρότεινε να δούμε ένα βιντεάκι σχετικά με τη ζωή της https://www.youtube.com/watch?v=LbZNZY8Iano

Φυσικά το είδαμε και αντιληφθήκαμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει.Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι οι πλαστικές σακούλες που ρίχνουν οι άνθρωποι στις θάλασσες. Οι χελώνες τις τρώνε νομίζοντας πως είναι μέδουσες και πεθαίνουν από ασφυξία.
Υποσχεθήκαμε να τις βοηθήσουμε,  ιδιαίτερα σε ότι αφορά τα σκουπίδια στη θάλασσα. Γι' αυτό φτιάξαμε ο καθένας τη δικιά του Καρέτα καρέτα που μετέφερε το μήνυμα: ''Μην πετάτε σκουπίδια στη θάλασσα''. 

Το μήνυμα θα γινόταν γνωστό στους γονείς μας και τους φίλους μας.         Αν θέλετε φτιάξτε και εσείς την δικιά σας Καρέτα καρέτα.
Φτιάχνουμε έναν κύκλο στον οποίο σχεδιάζουμε διάφορα σχήματα που τα χρωματίζουμε και έτσι δημιουργούμε το καβούκι της.

 Για να γίνει το καβούκι τρισδιάστατο τραβάμε μία γραμμή από το κέντρο του κύκλου μέχρι την άκρη, κόβουμε με το ψαλίδι και συρράπτουμε τις άκρες . Κόβουμε τα πόδια και το κεφάλι και τα κολλάμε.

Η χελωνίτσα μας είναι έτοιμη. Γράφουμε το μήνυμά μας που το μεταφέρει πάνω στο καβούκι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου