Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Για δόντια γερά...

Μιλήσαμε για τα δόντια μας και για το πως πρέπει να τα φροντίζουμε τρώγοντας υγιεινά αλλά και βουρτσίζοντας τα καθημερινά. 
Δείξαμε με ένα ομοίωμα στόματος πώς βουρτσίζουμε τα δόντια μας (απέξω, από μέσα, μπροστά και πίσω, πάνω και κάτω).
 



 Φτιάξαμε ένα παιχνίδι «Τι τρώει το δοντάκι και είναι λυπημένο; Τι τρώει και είναι χαρούμενο ;» με κριτς – κρατς και εικόνες από υγιεινά και μη τρόφιμα που τις ζωγραφίσαμε




Για όμορφα χαμόγελα πρέπει να έχουμε γερά δόντια. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν την οδοντόβουρτσα και την  οδοντόκρεμα






Αφού τα παιδιά έμαθαν ποιοι είναι οι βοηθοί μας , για να πολεμάμε την μάγισσα τερηδόνα, παίξαμε ένα παιχνίδι ρόλων με ήρωες τα δόντια, την τερηδόνα, την οδοντόβουρτσα, την οδοντόκρεμα και το οδοντικό νήμα. Με αυτό τον παραστατικό τρόπο τα παιδιά κατανοούν και υιοθετούν την συνήθεια να βουρτσίζουν τα δόντια τους.











Παίξαμε και ένα παιχνίδι με το ζάρι και φασολάκια . Παίζεται με δύο παιδιά. Ρίχνουν το ζάρι και βάζουν στο στόμα τόσα δόντια(φασόλια), όσα λέει το ζάρι. Κερδίζει όποιος βάλει πρώτος όλα τα δόντια. Στόχος μας η μέτρηση.








Παίξαμε ακόμα ένα παιχνίδι με δοντάκια και οδοντόβουρτσες. Βάλαμε στο πάτωμα δοντάκια στη σειρά. Ρίχνει ένα παιδί το ζάρι και προχωράει τόσα δοντάκια όσα δείχνει το ζάρι. Αν το δόντι έχει πάνω του γλυκό, το παιδί πρέπει να βάλει την οδοντόβουρτσα του στο προηγούμενο δόντι. Αν έχει οδοντόκρεμα, ξαναρίχνει το ζάρι και προχωράει. Κερδίζει όποιο παιδί φτάσει πρώτο στο τελευταίο δόντι. Στόχος η μέτρηση αλλά και η επιβράβευση( προχωράω πιο γρήγορα, αν βουρτσίζω τα δόντια μου, μένω πίσω, αν τρώω γλυκά). 



                     

                                    Την ιδέα τη δανειστήκαμε από Εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου