Δευτέρα 11 Μαΐου 2020


Εκπλήξεις για τις μανούλες που γιορτάζουν

Την δεύτερη Κυριακή του Μάη είναι η γιορτή της μητέρας, μια γιορτή γεμάτη με αγάπη και υπέροχα συναισθήματα που αρέσει πολύ στα παιδιά, γιατί τους δίνει την ευκαιρία να κάνουν εκπλήξεις στις μανούλες τους. Φέτος βέβαια αυτές τις εκπλήξεις θα τις φτιάξουν μαζί με τις μανούλες εκτός και αν βοηθήσουν περισσότερο... οι μπαμπάδες.  
Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε, λοιπόν! 
  • Ζωγραφίζουμε τις μανούλες μας





Οι πίνακες ζωγραφικής , με θέμα τη μητέρα θα δώσουν στα παιδιά την αφόρμηση για να ζωγραφίσουν τη δικιά τους μαμά. Παρατηρούν τους πίνακες ζωγραφικής, τα χρώματα, μιλούν για τα συναισθήματά τους και αν θέλουν μπορούν να τους αναπαραστήσουν. Έπειτα παίρνουν τους μαρκαδόρους, τα πινέλα και τα χρώματά τους και ζωγραφίζουν το πορτρέτο της δικιάς τους μαμάς.

Φτιάχνουμε δωράκια με διάφορους τρόπους:
  • Θήκη δαχτυλιδιών με αλατοζύμη
Φτιάχνουμε την αλατοζύμη μας (1/2 κούπα αλάτι, 1/2 κούπα νερό, 1 1/2 κούπα αλεύρι) την απλώνουμε με ένα πλάστη και πάνω στη ζύμη σχεδιάζουμε την παλάμη του παιδιού. Την κόβουμε πολύ προσεκτικά την βάζουμε πάνω σε ένα βαθύ πιατάκι που το έχουμε γυρίσει ανάποδα έτσι ώστε η παλάμη να γίνει μια χούφτα. Την ψήνουμε στο φούρνο. Αν θέλουμε τη βάφουμε και κάνουμε καρδούλες.

                                                                             (Ιδέα της Ευσταθίας Κωσταρά)
  • Μετάλλιο
Σίγουρα η μαμά μας αξίζει ένα μετάλλιο. Παίρνουμε ένα χαρτί Α4 το κόβουμε στη μέση και το κάθε κομμάτι το κάνουμε βεντάλια. Ενώνουμε τα δύο κομμάτια (βεντάλιες) και τα συρράπτουμε ή τα κολλάμε. Σχεδιάζουμε μία καρδούλα την κολλάμε, βάζουμε  δύο κορδέλες  στο κάτω μέρος και το μετάλλιο είναι έτοιμο για την Νο1 μαμά του κόσμου.

  • Κορνίζα
Με φελλούς, ξυλαράκια από κλαδιά δέντρων ή ξυλάκια κανέλας κολλημένα  πάνω σε ένα χαρτόνι ή κομμάτι χαρτόκουτας, φτιάχνουμε μια κορνίζα για να βάλουμε μια φωτογραφία με τη μαμά μας.
  • Άλμπουμ
Ένα άλμπουμ που αποτελείται από 4 σελίδες Α4. Ζητάμε από τη μαμά μας ή καλύτερα τον μπαμπά μας να μας γράψει τα εξής:
Αν η μαμά μου ήταν γλυκό, θα ήταν...
Αν η μαμά μου ήταν χρώμα, θα ήταν...
Αν η μαμά μου ήταν εποχή, θα ήταν...
Αν η μαμά μου ήταν λουλούδι, θα ήταν...
Ζωγραφίζουμε, γράφουμε και τις αντίστοιχες λεξούλες, συρράπτουμε τις σελίδες και φτιάχνουμε το εξώφυλλο. Το άλμπουμ είναι έτοιμο!




  • Τραγουδάμε
Αφιερώνουμε στις μανούλες μας τα παρακάτω τραγούδια:


  • Ακούμε την αφήγηση παραμυθιού αγκαλιά με τη μανούλα


 https://www.youtube.com/watch?v=U_1H6rgLMw8&feature=youtu.be



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου